Mijn wandeldoelen voor 2018 Flink wat kilometers maken

Het jaar loopt ten einde. Tijd om vooruit te kijken naar 2018. Ik neem het leven meestal zoals het komt en stel mezelf weinig doelen. Het loopt toch altijd anders dan ik plan. Voor komend jaar heb ik mezelf echter wel wat wandel- en blogdoelen gesteld: van 40 km lopen tussen Rotterdam en Den Haag tijdens de Nacht van de Vluchteling tot vaker bloggen.

1. De Nacht van de Vluchteling lopen

Al jaren neem ik me voor om mee te lopen tijdens de Nacht van de Vluchteling, maar het kwam er nooit van. Komend jaar wordt dat anders! Zodra de inschrijving open ging op 1 december, heb ik me ingeschreven en de datum in m’n agenda gezet. Ik loop in de nacht van 16 op 17 juni 40 km van Rotterdam naar Den Haag.

Group of migrants make their way after crossing the Macedonian-Greek border near Gevgelija
Foto via Nacht van de Vluchteling

Ook ben ik direct sponsoren gaan werven. Dat wierp zijn vruchten af. Binnen een week had ik al meer dan € 750,00 binnen gehaald en op dit moment staat er al meer dan € 1000 op de teller. Wil je mij ook sponsoren en hiermee vluchtelingen in crisisgebieden helpen aan schoon drinkwater, medische zorg en onderdak? Dat kan via deze link.

2. 1500 km wandelen in één jaar

Voor de Nacht van de Vluchteling ga ik flink trainen. Een afstand van 40 km loop ik niet zomaar en ik wil de nacht makkelijk uit kunnen lopen zonder blessures. Daarnaast is trainen voor een doel ook gewoon leuk. De eerste helft van het jaar zal ik hierdoor behoorlijk wat kilometers gaan maken. Om ook de 2e helft van het jaar flink door te blijven wandelen, stel ik mezelf als doel om 1500 km te wandelen in 2018. Dit komt neer op ruim 28 km per week. Ik moet goed doorlopen komend jaar!

Wolfheze zon door bomen

3. Een wandeling maken in alle provinciale hoofdsteden

Ik hou van wandelen in een stad. Er is altijd wat te zien en ik vind het een leuke manier om minder bekende kanten van een stad te leren kennen. Maar hoe kies ik in welke stad ik ga wandelen? Door in 2018 in ieder geval in elke provinciale hoofdstad van Nederland een wandeling te gaan maken. Den Haag, Utrecht, Arnhem….allemaal steden die goed te bereiken zijn. Een uitdaging worden de verder weg gelegen steden zoals Maastricht, Groningen en Middelburg. Misschien moet ik de wandeling combineren met een weekendje weg.

Maashaven

4. Minimaal één keer een meerdaagse wandeltocht maken

Als ik ga wandelen, ga ik vaak een dagdeel of hele dag. Ik heb nog nooit een wandeling gemaakt waarbij ik halverwege bleef slapen. Lijkt me heerlijk om na een dag wandelen aan te komen in je B&B, te genieten van een fijne kamer en, na een nacht goed slapen, een uitgebreid ontbijt om vervolgens weer op pad te gaan. Als je hiervoor nog tips hebt, laat het hieronder in de comments weten.

5. Elke twee weken een blog publiceren

Sinds ik dit Wandelster ben begonnen, ben ik veel meer gaan wandelen, maar het bloggen is erbij ingeschoten. Niet omdat ik niet van foto’s bewerken en schrijven houd, wel omdat ik er geen tijd voor in plan. Zonde! Ik heb een hele berg niet-gepubliceerde foto’s op mijn computer en teksten in mijn hoofd. Daar hebben jij natuurlijk niks aan. Ik beloof in 2018 mijn leven te beteren en in ieder geval elke twee weken een blog te publiceren. Het liefst meer, maar dat zal niet altijd lukken.

Ik wens je een mooi nieuw wandeljaar! Heb jij ook wandeldoelen voor 2018? Ik lees het graag hieronder.