Over Wandelster

“Wandelster? Is het niet wandelaarster? Of vind je jezelf een ster in wandelen?”

Nou, een ster in wandelen wil ik mezelf (nog) niet noemen. Het is niet meer dan een hobby. Dus nee, daar komt de naam Wandelster niet vandaan.

Wandelster is een samenvoeging van “wandelen” en “sterestherster”, mijn online naam sinds ik Twitter ben gaan gebruiken in 2008.

Het ontstaan van Wandelster

In juni 2018 heb ik voor het eerst de Nacht van de Vluchteling gelopen: 40 kilometer van Rotterdam naar Den Haag. Dat kon ik ongetraind gaan doen…., maar verstandig zou dat natuurlijk niet zijn. Een wandeling van 15-20 km ging me ten tijde van de inschrijving makkelijk af, maar langere afstanden waren nog best pijnlijk. Daarom ging ik trainen.

Bovenstaande in combinatie met de wens om weer meer te gaan bloggen en fotograferen leidde tot het ontstaan van deze website. Zo simpel is het.

Help mij helpen!

Ook dit jaar loop ik weer mee met de Nacht van de Vluchteling. Dit keer loop ik van Amsterdam naar Haarlem. Met het meedoen aan de Nacht van de Vluchteling haal ik geld op voor Stichting Vluchteling. Deze stichting zet zich in voor vluchtelingen wereldwijd in crisisgebieden door het verlenen van medische zorg, schoon drinkwater en onderwijs. Ik weet het goed gemaakt: ik loop die 40 km, jij sponsort me. Dat kan via mijn persoonlijke pagina op de website van de Nacht van de Vluchteling. Alle beetjes helpen!

Sterestherster

“Ja, leuk dat je wilt gaan wandelen, maar wie is die sterestherster nou eigenlijk?”

Zoals je waarschijnlijk al vermoedt, heet ik gewoon Esther. Ik woon samen met 2 katten in Rotterdam en mijn vakantiehuis, zoals m’n vriend en ik dat noemen, staat in Alkmaar. Ik werk als beleidsmedewerker bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. In m’n vrije tijd kan je me vaak in een filmhuis vinden. Ook sta ik veel in de keuken, ik ben dol op (vegan) koken. En daarnaast wandel ik dus veel, zowel in m’n eigen wijk als verder weg. Heerlijk om zo bekende en nieuwe plekken verder te ontdekken. Te voet heb ik de tijd om letterlijk stil te staan bij dingen, om te kijken, te luisteren en te voelen.

Wil je meer van me lezen? Over katten, koken, reizen en al het andere wat me bezig houdt? Dat kan op Sterestherster.nl.

Warme groet,

Esther