Over Wandelster

“Wandelster? Is het niet wandelaarster? Of vind je jezelf een ster in wandelen?”

Nou, een ster in wandelen wil ik mezelf (nog) niet noemen. Het is een hobby en verder dan 15-20 km kom ik nog niet. Dus nee, daar komt de naam Wandelster niet vandaan.

Wandelster is een samenvoeging van “wandelen” en “sterestherster”, mijn online naam sinds ik Twitter ben gaan gebruiken in 2008.

Het ontstaan van Wandelster

In juni 2018 ga ik meelopen met de Nacht van de Vluchteling: 40 kilometer van Rotterdam naar Den Haag. Dat kan ik ongetraind gaan doen…ik weet zeker dat me dat lukt op wilskracht, maar verstandig is dat natuurlijk niet. Een wandeling van 15-20 km gaat me nu makkelijk af, maar langere afstanden zijn nog best pijnlijk. Daarom ga ik trainen. Ook handig als ik ooit op wandelvakantie ga, iets wat ik graag eens zou willen doen.

Bovenstaande in combinatie met de wens om weer meer te gaan bloggen en fotograferen leidde tot het ontstaan van deze website. Zo simpel is het.

Help mij helpen!

Met het meedoen aan de Nacht van de Vluchteling haal ik geld op voor Stichting Vluchteling. Deze stichting zet zich in voor vluchtelingen wereldwijd in crisisgebieden door het verlenen van medische zorg, schoon drinkwater en onderwijs. Ik weet het goed gemaakt: ik loop die 40 km, jij sponsort me. Dat kan via mijn persoonlijke pagina op de website van de Nacht van de Vluchteling. Alle beetje helpen!

Sterestherster

“Ja, leuk dat je wilt gaan wandelen, maar wie is die Sterestherster nou eigenlijk?”

Zoals je waarschijnlijk al vermoedt, heet ik gewoon Esther. Ik woon samen met 2 katten in Rotterdam en mijn vakantiehuis, zoals m’n vriend en ik dat noemen, staat in Alkmaar. In het dagelijks leven werk ik als inspecteur dierenwelzijn waarbij ik een groot deel van het land doorkruis. Heerlijk om er zo op uit te kunnen en nieuwe plekken te zien tijdens mijn werk. Natuurlijk heb ik dan niet de tijd om die plekken te ontdekken. Dat doe ik in het weekend en op vrije dagen. Lekker er op uit, de natuur of een stad in. Te voet. Want dat vind ik de beste manier om kennis te maken met een nieuwe omgeving. Te voet heb ik de tijd om letterlijk stil te staan bij dingen, om te kijken, te luisteren en te voelen.

Heb je zin om een keer samen te wandelen? Laat dan een berichtje achter. Wil je meer van me lezen? Over katten, koken, reizen en al het andere wat me bezig houdt? Dat kan op Sterestherster.nl.

Warme groet,

Esther