Haastrecht

Trainen voor de Nacht van de Vluchteling (1) Een langzame start

Het is wat stil hier de laatste tijd en je vraagt je misschien af: “Esther, wandel je nog wel?” Niet zo gek om me die vraag te stellen, want ik sta behoorlijk stil. Ik begon 2018 enthousiast met trainen voor de Nacht van de Vluchteling door elke week 2 korte wandelingen en één keer per 14 dagen een lange wandeling te maken. Helaas was die training van korte duur.

Dit kwam niet door het uitdoven van enthousiasme. Nee, ik baalde juist dat ik niet kon wandelen. De oorzaak was in eerste instantie een knieblessure die eind januari weer opspeelde. Dit gebeurt normaliter vooral als ik in de bergen naar beneden wandel of veel trappen loop. Ik ben in januari Nederland niet uitgeweest, dus de bergen kon ik niet de schuld geven en veel trappen heb ik ook niet gezien. Geen idee dus waarom de blessure zo heftig z’n kop op stak. Een paar dagen kon ik nauwelijks lopen, daarna werd de pijn langzaam minder. Hiep hoi! Tijdens een vakantie in Sevilla begin februari liep ik weer zo goed als dartel rond. Hup, weer veel aan de wandel, zou je denken…

Schaap

Ziekjes

Na de vakantie wilde ik inderdaad vol goede moed opnieuw beginnen met m’n training. Helaas gooide een keelontsteking, een nieuwe tattoo (die wel gepland was) en een paar dagen heftige maagpijn roet in het eten. Lekker dan! Ik wilde gewoon weer wandelen. Alhoewel het tijdens die paar ijzige dagen best lekker was om binnen. Ik ben nou eenmaal een lente- en zomermens.

Trainingsschema

Gelukkig is de nacht van 16 op 17 juni nog ver weg. Ik heb nog ruim 3 maanden om mezelf zover te krijgen dat ik 40 km kan zonder al te veel problemen kan lopen. Afgelopen weekend heb ik m’n eerste wandeling sinds tijden gemaakt: een bescheiden rondje van 11 kilometer bij mij in de buurt. Het doel is om eind maart een wandeling van 25 kilometer te kunnen volbrengen. Eind april wil ik op 30 kilometer zitten en eind mei op minstens 35 kilometer. Dat betekent dat ik nog behoorlijk moet trainen, want 20 km is nu wel echt de max voor mij. Hoe dan ook ga ik die 40 kilometer tijdens de Nacht van de Vluchteling uitlopen!

Bomen met mos en water

Hoe kan jij helpen?

Wil jij me extra motiveren om die 40 km te gaan halen? Dan kan je me nog steeds sponsoren via de website van de Nacht van de Vluchteling. Je geld wordt gebruikt om vluchtelingen in crisisgebieden wereldwijd te voorzien van onder andere onderdak, medische hulp en schoon drinkwater. Zaken waar iedereen op de wereld recht op heeft, vind ik. Elke bijdrage, hoe klein of groot ook, helpt deze vluchtelingen.

Natuurlijk kan je ook op andere manieren helpen. Bijvoorbeeld door het delen van dit blog op social media of door als vrijwilliger te helpen tijdens de Nacht van de Vluchteling. Alle informatie over het meehelpen als vrijwilliger vind je hier.